Header image
 
 

RIJSCHOOL AMERSFOORT

LESONDERWERPEN DIE WORDEN GEGEVEN BIJ DE RIJLES VAN AUTO RIJSCHOOL RIJZO TE AMERSFOORT

VOERTUIGBEDIENING EN BEHEERSING

Alle onderwerpen die aan bod komen in de rijles bij auto rijschool Rijzo te Amersfoort zijn hieronder beschreven en eventueel uitgelegd.

Controle buiten de auto.

Het begint al bij het aan komen lopen naar de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Dan kijk je visueel of alle auto ramen en spiegels van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort schoon en heel zijn.

Wat ook heel belangrijk is, is het controleren of er vloeistoffen onder de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort liggen die duiden op het lekken van remvloeistof van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of excessief motorolie lekkage van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of lekkage van de rode stuurbekrachtigings olie van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of versnellingsbakolie van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort . Die vloeistoffen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort hebben meestal ook hun eigen kleur waaraan je kan herkennen waar het van is.

Motorolie van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort heeft een zwarte kleur, stuurbekrachtigings olie van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is rood, remvloeistof van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is meestal geel of oranje, als het water van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is dan is het meestal water van de airconditioning van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort , koelvloeistof van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is water die kleverig aanvoelt met een blauwe of roze of gele tint en versnellingsbakolie van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is meestal geel die heel sterk ruikt.

De banden van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moeten ook gecontroleerd worden. Dan bekijk je of de wang van de autoband van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort niet beschadigd is door bijvoorbeeld een stoeprand. Het banden profiel van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moet minimaal 1,6 mm diep zijn, dat kan je herkennen aan een blokje wat in het profiel zit van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort , dat wordt ook wel een slijtage indicator genoemd. Er moet ook voldoende lucht in de autobanden zitten van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort meestal zit er een sticker bij de tankklep van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of aan de binnenkant bestuurdersdeur van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of in het boek van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort met de hoeveelheid bar die er in moet zitten in de voorbanden en achterbanden van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Controle in de auto van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Controleer of de noodzakelijke auto verlichting van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort het doet. Het stadslicht van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort, dimlicht van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort, groot licht van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort, richtingaanwijzers van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort , achterlichten van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort, remlicht van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort , mistachterlicht van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en kentekenverlichting van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort . Controleer als je de auto van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort hebt gestart het motormanagement symbool, accu symbool, gordel symbool etcetera uit gaan. Het blauwe grootlicht symbool moet niet aan staan dat betekent namelijk dat het grootlicht aan staat. Het grootlicht kan andere weggebruikers verblinden.

Instappen in de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je wilt instappen in de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moet je altijd tegen het verkeer in lopen zodat je het verkeer in de gaten kan houden. Net zoals hardlopers, die doen dat ook zo.

Uitstappen uit de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Voordat je de deur open doet van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort kijk je eerst in de linkerbuiten spiegel en naast je of er geen verkeer aan komt.

Zithouding in de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je gaat zitten zorg je ervoor dat je makkelijk bij de koppeling van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en rem van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en gas van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort kan komen en dat je benen licht gebogen zijn. De bovenkant van de hoofdsteun van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moet even hoog zijn met de bovenkant van je hoofd. En moet je hoofd in principe direct je hoofdsteun aanraken. De rugleuning van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moet ook licht naar achteren staan.

Afstellen spiegels van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Afstelling van je spiegels van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is belangrijk omdat je dan goed het verkeer achter je en aan de zijkanten van de auto van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in de gaten kan houden. De binnenspiegel van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moet zo staan dat het midden van de binnenspiegel van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in het midden staat van de achterruit van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en dat je zo goed mogelijk naar achteren kan kijken. De buitenspiegels van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moeten zo afgesteld staan dat je voor een vierde van de spiegel een stukje van de zijkant van de auto van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort kan zien zodat je kan inschatten waar het verkeer zich bevindt. En een vierde van de denkbeeldige horizon.

Starten van motor van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Voordat je de auto van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort gaat starten trap je eerst de koppeling in van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en het rempedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Dan start je alleen de motor zonder dat de versnellingsbak in contact ermee staat, handrem eraf halen dan rol je niet naar voren of achteren omdat je op de voetrem staat.

Afzetten van de motor van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Eerst trap je het koppelingspedaal in van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en de voetrem van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort daarna zet je de versnelling van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in neutraal en daarna zet je de handrem van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort erop.

Gas geven van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je gas geeft doe je dat gedoseerd met je hiel op de vloer en geeft gas tot 2000 toeren binnen bebouwde kom en daarna schakel je op en buiten bebouwde kom bij 2500 toeren van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en daarna schakel je op.

Scan als je rijles hebt van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Je houdt het verkeer in de gaten van voren door van uiterst links naar uiterst rechts te kijken. En uiteraard ook achter je en in de dode hoeken.

Sturen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je stuurt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort gebruik je de doorgeef methode en de overpak methode. Bij de doorgeef methode hou je handen kwart voor drie en geef je het stuur met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort door met kleine of grote doorgeef bewegingen afhankelijk wat op dat moment nodig is. Als je langzaam rijdt in de rijles met rijschool Rijzo in Amersfoort kan je de overpak methode gebruiken

Positie op de weg met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

De positie op de weg met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is aan de rechterkant en als je op een rijstrook rijdt dan rijdt je in het midden. Zijn het twee rijstroken met twee richtingsverkeer dan rijdt je aan de rechterkant. Rijd je op een autoweg of snelweg met twee of meer rijstroken dan rijd je zoveel mogelijk rechts.

Remmen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Je moet altijd proberen gedoseerd te remmen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en voordat je stil gaat staan de rempedaal een klein beetje los te laten zodat de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort niet aan het einde met een schok stil komt te staan. Je moet ook proberen zo ver mogelijk vooruit te kijken als je auto rijles hebt van rijschool Rijzo in Amersfoort, zodra je bijvoorbeeld ziet dat het verkeerslicht op oranje gaat kan je alvast het gas pedaal van rijschool Rijzo in Amersfoort auto loslaten en de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort laten uitrollen in de versnelling waar hij momenteel is zit dat scheelt je brandstof en slijtage aan je remmen en uiteraard uitlaatgassen.

Ontkoppelen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Het koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort trap je vlot in een beweging helemaal in. Daarna kan je op of terugschakelen of remmen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Als je bijvoorbeeld niet het koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort zou intrappen en je zou gaan remmen dan slaat de motor af van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Stoppen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Een handige geheugensteun als je rijles hebt van auto rijschool Rijzo in Amersfoort is dat je twee seconden afstand wilt houden van het verkeer voor je vanwege je stopafstand. Bij het verkeerslicht heb je als je de achterbanden van je voorganger nog net kan zien een mooie stopafstand. Bij vrachtwagens houd je de dubbele afstand aan.

Koppelen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Zet de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in de eerste versnelling geef een klein beetje gas en daarna kan je de koppeling van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort rustig op laten komen tot het aangrijpingspunt van de koppeling van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort daarna kan je het koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort helemaal loslaten. Bij de tweede en volgende versnellingen volstaat het door de koppelingspedaal rustig te laten opkomen en daarna gas te geven. In de achteruitversnelling van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort hoef je alleen rustig je koppeling slippend te laten opkomen. Hoe hoger je de koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort laat opkomen hoe sneller je achteruit rijdt.

Schakelen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je wilt opschakelen of terugschakelen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort zal je eerst het gaspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort moeten loslaten daarna het koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in een beweging intrappen daarna kan je de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort opschakelen of terugschakelen en daarna kan je vlot maar geleidelijk het koppelingspedaal van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort los laten.

Technische wijze wegrijden van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Tijdens de rijles zet je de lesauto van rijschool Rijzo te Amersfoort in zijn eerste versnelling laat rustig de koppeling opkomen dan geef je gas naar 2000 toeren en dan moet je overschakelen.

Gevaarherkenning

BEHEERSING VAN VERKEERSSITUATIES van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Wegrijden stoppen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Voordat je gaat wegrijden van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort kijk je eerst in je binnenspiegel linkerbuitenspiegel en links naast je. Daarna geef je richting aan naar links. Als je wilt stoppen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort kijk je eerst in de binnenspiegel rechterbuitenspiegel en rechts over je schouder.Daarna geef je richting naar rechts aan van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Volgafstand

Er is een ezelsbruggetje die je als je auto rijles hebt van auto rijschool Rijzo in Amersfoort hebt voor als je de volgafstand wilt controleren door als je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt wanneer de achterkant van de auto die voor je rijdt langs een vast punt komt zoals een lantaarnpaal wegwijzerbord te beginnen te tellen met t w i n t i g e e n en t w i n t i g twee en t w i n t i g (langzaam tellen) zodra de voorkant van je eigen auto bij dat zelfde vaste punt komt stop je met tellen als je dan twee en twintig telt heb je twee seconden afstand.Let alleen op deze methode is niet exact.

Ruimtekussen

Zorg ervoor dat je rondom de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort ruim voldoende afstand houdt van het verkeer.

Ingehaald worden

Controleer regelmatig je spiegels van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort rondom dan kan je in de gaten houden en weten wanneer je wordt ingehaald door het andere verkeer.

Gelijkwaardige en voorrangskruispunten

Bij gelijkwaardige kruispunten moet je bestuurders die van rechts naderen voorrang verlenen. Op voorrangskruispunten heb je voorrang als je op de voorrangsweg rijdt.En de bestuurders moeten voorrang verlenen als ze een voorrangsweg naderen met haaientanden op de weg en of een bord met een haaientand.

Afslaan

Als je wilt afslaan naar links moet je eerst goed kijken in je binnenspiegel linkerbuitenspiegel en links naast je schouder voor het rechtdoor verkeer dat voorrang heeft op jou. En goed links en rechts in de gaten houden. Als je rechts wilt afslaan moet je eerst kijken in de binnenspiegel rechterbuitenspiegel en dan rechts over je schouder. En dan kijk je of er rechtdoor verkeer is en kijk je goed links en rechts.

Hellingproef: voet en handrem

Als de weg schuin omhooggevallen loopt is het een klein beetje of heel erg schuin dan moet je de hellingproef kunnen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Dat gaat alsvolgt. Je komt aanrijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort bij een weg met een helling dan ga je rechts naast de stoeprand stoppen dat geef je aan met je richtingaanwijzer. Dan zet je de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in de eerste versnelling en hou je je voet op de (hand)rem. Daarna laat je de koppeling opkomen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort tot het aangrijpingspunt en hou de koppelingpedaal dan vast laat daarna de hand/voetrem los daarna laat je het koppelingspedaal verder opkomen en rijd je verder in de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Snelweg op met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Het begin van de autosnelweg wordt aangegeven door het bord g1 afbeelding van de snelweg. Daar mag je 130 kilometer per uur rijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort tenzij anders wordt aangegeven. De naast de snelweg gelegen tankstations, parkeerplaatsen en bushalteplaatsen maken geen deel uit van de snelweg. Het einde van de snelweg wordt aangegeven door het bord g2 afbeelding van de snelweg met een schuine rode streep erdoor.

Rijstrook wisselen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Als je van rijstrook wilt wisselen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort naar links dan kijk je eerst in de binnenspiegel, linkerbuitenspiegel en dan links naast je schouder. Als je ziet dat het veilig is om met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort van rijstrook te wisselen dan moet je je richtingaanwijzer aandoen. Als je van rijstrook wilt wisselen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort naar rechts dan kijk je eerst in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en dan rechts over je schouder. Als je ziet dat het veilig is om van rijstrook te wisselen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort dan moet je je richtingaanwijzer aandoen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Inhalen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je een auto of vrachtwagen of bijvoorbeeld tractor wilt inhalen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is het heel belangrijk om te kijken of dat daar mag. Je moet volledig zicht hebben met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en heel goed inschatten of je genoeg afstand /tijd hebt invoegen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Als je wilt invoegen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort zal je eerst dezelfde snelheid moeten gaan rijden als het verkeer op de snelweg waar je tussen of achter wilt invoegen. Als je dan wilt invoegen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort naar links dan kijk je eerst in de binnenspiegel rechterbuitenspiegel en dan rechts over je schouder. Als je ziet dat het veilig is om met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort van rijstrook te wisselen dan moet je je richtingaanwijzer aan doen van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Rotonde enkele baan berijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Bij een enkelbaans rotonde geef je als je naar links met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort wilt richting naar links aan voordat je de rotonde oprijdt. Als je naar rechts wilt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort richting naar rechts aangeven en als je rechtdoor wilt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort hoef je geen richting aan te geven maar altijd voordat je de rotonde weer afgaat.

Rotonde dubbele baan berijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Bij een dubbelbaans rotonde geef je als je naar links wilt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort richting naar links aan voordat je de rotonde oprijdt. Als je naar rechts wilt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort richting naar rechts aangeven en als je rechtdoor wilt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort hoef je geen richting aan te geven maar altijd voordat je de rotonde weer afgaat met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Erven

Op erven mag je alleen maar stapvoets rijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort en moet je goed opletten op kinderen die daar spelen.

Spoorwegovergangen oversteken met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Zodra de spoorweg overgang dicht is kan je het beste voor het milieu en voor je eigen portemonnee de motor afzetten van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Voetgangersoversteekplaatsen

Wanneer een voetganger aanstalten maakt om over te steken dan moet je de voetganger ongehinderd laten oversteken.

Oriëntatieopdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Hierbij moet je met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort naar een voor jou bekende plek toerijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort uit je hoofd zoals het examencentrum, een supermarkt of iets anders.

Clusteropdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Als je je aan een persoon de weg ergens vraagt krijg je vaak te horen: het eerste kruispunt links derde rotonde rechts en dan bij het tweede kruispunt rechtsaf. Een clusteropdracht is exact hetzelfde.

Navigatieopdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Je leert omgaan met een navigatiesysteem met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort zodat je weet hoe je het kan toepassen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

BIJZONDERE VERRICHTINGEN met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

achteruitrijden in een rechte lijn met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

achteruit rijden in een bocht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

vooruit fileparkeren met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

achteruit fileparkeren met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

vooruit in het vak parkeren met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

achteruit in het vak parkeren met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

keren door middel van een halve draai met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

keren door middel van in drie keer steken met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Daarna met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort alle bijzondere verrichtingen toepassen op de zelfstandige omkeer- en parkeeropdrachten.

Omkeeropdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

In deze opdracht moet je auto zelfstandig kunnen keren met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort in een straat. Door middel van een bijzondere verrichting en de bijzondere verrichting die je kiest moet zo makkelijk mogelijk zijn.

Parkeeropdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

In deze opdracht moet je auto zelfstandig kunnen parkeren in een straat met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

Stopopdracht met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

Bij deze opdracht moet je stoppen met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort achter een auto in de straat. Zodanig dat je nog net weer weg kan rijden met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort . Je mag de stopopdracht links of rechts uitvoeren in de straat met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort. Als je bent gestopt met de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort ga je weer zelfstandig wegrijden. Hierbij is kijken ook weer heel belangrijk.

Gevaarherkenning

Mede mogelijk gemaakt door rijschool Rijzo te Amersfoort vraag nu een proef rijles aan.

In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:

aanhangwagens: voertuigen bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort die door een voertuig worden voortbewogen of kennelijk bestemd zijn om aldus te worden voortbewogen, alsmede opleggers;

ambulance: motorvoertuig, ingericht en bestemd om te worden gebruikt voor ambulancezorg.

autobus: motorvoertuig, ingericht voor het vervoer van meer dan acht personen, de bestuurder daaronder niet begrepen.

autosnelweg: weg, aangeduid door bord G1 ; langs autosnelwegen gelegen parkeerplaatsen, tankstations en bushalteplaatsen maken geen deel van de autosnelweg uit.

autoweg: weg, aangeduid door bord G3 ; langs autowegen gelegen parkeerplaatsen, tankstations en bushalteplaatsen maken geen deel van de autoweg uit.

bedrijfsauto: bedrijfsauto als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen.

bestelauto: motorvoertuig, bestemd voor het vervoer van goederen, waarvan de toegestane maximum massa niet meer bedraagt dan 3500 kg.

bestemmingsverkeer: bestuurders wier reisdoel één of meer bepaalde percelen betreft die zijn gelegen aan of in de directe nabijheid van een weg met een door verkeerstekens aangegeven geslotenverklaring voor bepaalde categorieën bestuurders en die slechts via deze weg zijn te bereiken alsmede bestuurders van lijnbussen.

bestuurder van een motorvoertuig of van de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort : 1.hij die het motorvoertuig/de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort bestuurt of 2.voor zover het betreft een motorvoertuig/ de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort voor het besturen waarvan een rijbewijs AM, B, C, D of E, is vereist en dat de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort is voorzien van een dubbele bediening, hij die rijonderricht geeft of toezicht houdt in het kader van een vanwege de overheid ingesteld onderzoek naar de rijvaardigheid, niet zijnde een onderzoek als bedoeld in artikel 131, eerste lid, van de wet.

bestuurders: alle weggebruikers bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort behalve voetgangers.

bevoegd gezag: gezag als bedoeld in artikel 18, eerste lid, van de wet.

brombakfiets: bromfiets op drie symmetrisch geplaatste wielen, met twee voorwielen en uitsluitend ingericht voor het vervoer van de bestuurder en van goederen en eventueel van een achter de bestuurder gezeten passagier.

brommobiel: bromfiets op meer dan twee wielen, die is voorzien van een carrosserie.

busbaan: rijbaan waarop het woord «BUS» of «LIJNBUS» is aangebracht.

busstrook: door doorgetrokken of onderbroken strepen gemarkeerd gedeelte van de rijbaan waarop het woord «BUS» of «LIJNBUS» is aangebracht.

dag: de periode tussen zonsopgang en zonsondergang.

diensten voor spoedeisende medische hulpverlening: de ambulancediensten waaraan krachtens de Wet ambulancevervoer vergunning is verleend voor het verrichten van ambulancevervoer, alsmede daartoe uitgeruste voertuigen van andere hulpverleningsdiensten die zich in opdracht van een centrale post als bedoeld in artikel 1 van de Wet ambulancevervoer bezighouden met het verlenen van eerstelijns spoedeisende hulpverlening.

dierenambulance: motorvoertuig, ingericht en bestemd om te worden gebruikt voor het vervoer van zieke en gewonde dieren.

doorgaande rijbaan: rijbaan zonder de invoeg- en uitrijstroken.

driewielig motorvoertuig: driewielig motorrijtuig als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen.

fietsstrook: door doorgetrokken of onderbroken strepen gemarkeerd gedeelte van de rijbaan waarop afbeeldingen van een fiets zijn aangebracht.

geslotenverklaring: verbod de betrokken weg in te rijden of in te gaan alsmede de betrokken weg te gebruiken.

haaietanden: voorrangsdriehoeken op het wegdek.

gehandicaptenvoertuig: voertuig dat is ingericht voor het vervoer van een gehandicapte, niet breder is dan 1,10 meter en niet is uitgerust met een motor, dan wel is uitgerust met een motor waarvan de door de constructie bepaalde maximumsnelheid niet meer dan 45 km per uur bedraagt, en geen bromfiets is.

invoegstrook: door een blokmarkering van de doorgaande rijbaan afgescheiden weggedeelte dat is bestemd voor bestuurders bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Almere die de doorgaande rijbaan oprijden.

kruispunt: kruising of splitsing van wegen.

ligplaats: ligplaats als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen.

lijnbus: motorvoertuig, gebezigd voor het verrichten van openbaar vervoer in de zin van de Wet personenvervoer 2000.

militaire kolonne: een aantal zich achter elkaar bevindende militaire dan wel bij een onderdeel van de rampenbestrijdingsorganisatie in gebruik zijnde motorvoertuigen, onder één commandant, die de door Onze Minister in overeenstemming met Onze Minister van Defensie vastgestelde herkenningstekens voeren.

motorfiets: motorvoertuig op twee wielen al dan niet met zijspan- of aanhangwagen.

motorvoertuigen: alle gemotoriseerde voertuigen bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Almere behalve bromfietsen, fietsen met trapondersteuning en gehandicaptenvoertuigen, bestemd om anders dan langs rails te worden voortbewogen.

nacht: de periode tussen zonsondergang en zonsopgang.

overweg: kruising van een weg en een spoorweg die wordt aangeduid door middel van bord J12 of J13 van bijlage 1.

parkeerhaven of parkeerstrook: langs de rijbaan gelegen verharding die is bestemd voor stilstaande of geparkeerde voertuigen of bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort.

parkeren: het laten stilstaan van een voertuig van rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort anders dan gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt tot het onmiddellijk in- of uitstappen van passagiers uit de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort of voor het onmiddellijk laden of lossen van goederen uit de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

personenauto: personenauto bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen.

puntstuk: meerhoekig vlak op het wegdek, opgenomen bij splitsingen of samenvoegingen van wegen, rijstroken of rijbanen.

rijbaan: elk voor rijdende voertuigen en bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort bestemd weggedeelte met uitzondering van de fietspaden en de fiets/bromfietspaden.

rijstrook: door doorgetrokken of onderbroken strepen gemarkeerd gedeelte van de rijbaan van zodanige breedte dat bestuurders van motorvoertuigen bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort op meer dan twee wielen daarvan gebruik kunnen maken.

snorfiets: bromfiets die blijkens de gegevens in het kentekenregister of het voor het voertuig afgegeven kentekenbewijs is geconstrueerd voor een maximumsnelheid die niet meer bedraagt dan 25 km per uur of bromfiets als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onderdeel e, subonderdeel d, van de wet.

spitsstrook: de vluchtstrook die als rijstrook is aangewezen blijkens bord C23-01 van bijlage 1.

T100-bus: autobus, ten aanzien waarvan uit een aantekening op het kentekenbewijs of uit het kentekenregister blijkt dat hij zodanig is ingericht dat hij in aanmerking komt voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met een T100-bus als bedoeld in dit besluit wordt gelijkgesteld een autobus die is geregistreerd in een andere lidstaat van de Europese Unie dan wel een staat, niet zijnde een lidstaat van de Europese Unie, die partij is bij een daartoe strekkend of mede daartoe strekkend Verdrag dat Nederland bindt, en ten aanzien waarvan uit het kentekenbewijs of uit een verklaring afgegeven door een onafhankelijke keuringsinstelling, afgegeven op basis van onderzoekingen die een beschermingsniveau bieden dat ten minste gelijkwaardig is aan het niveau dat met de nationale onderzoekingen wordt nagestreefd, blijkt dat de autobus geschikt is voor een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur; uitrijstrook: door een blokmarkering van de doorgaande rijbaan afgescheiden weggedeelte dat is bestemd voor bestuurders die de doorgaande rijbaan verlaten.

uitvaartstoet van motorvoertuigen: een stoet, bestaande uit motorvoertuigen, die een lijk als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel a, van de Wet op de lijkbezorging of de as van een gecremeerd lijk begeleiden en die de in artikel 30c bedoelde herkenningstekens voeren.

veiligheidscel: onderdeel van de constructie van een bromfiets, een motorfiets of een driewielig motorvoertuig dat de bestuurder of passagiers beschermt tegen hoofdletsel.

verdrijvingsvlak: gedeelte van de rijbaan waarop schuine strepen zijn aangebracht.

verkeer: alle weggebruikers dus ook de rijles auto van rijschool Rijzo in Almere

verkeersregelaar: persoon als bedoeld in artikel 1, onderdeel f, van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

verlicht transparant: verlicht transparant als bedoeld in artikel 1.1 van de Regeling voertuigen.

vluchthaven of vluchtstrook: door een doorgetrokken streep van de rijbaan van de autosnelweg of autoweg afgescheiden weggedeelte, dat bestemd is voor gebruik in noodgevallen, behoudens voor de duur van openstelling als spitsstrook.

voertuigen: fietsen, bromfietsen, gehandicaptenvoertuigen, motorvoertuigen, trams en wagens en bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort

voorrang verlenen: het de betrokken bestuurders bijvoorbeeld de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort staat stellen ongehinderd hun weg te vervolgen.

voorrangsvoertuig: motorvoertuig dat de optische en geluidssignalen voert als bedoeld in artikel 29.

vrachtauto: motorvoertuig, niet ingericht voor het vervoer van personen, waarvan de toegestane maximum massa meer bedraagt dan 3500 kg.

weggebruikers: voetgangers, fietsers, bromfietsers, de rijles auto van rijschool Rijzo in Amersfoort, bestuurders van een gehandicaptenvoertuig, van een motorvoertuig of van een tram, ruiters, geleiders van rij- of trekdieren of vee en bestuurders van een bespannen of onbespannen wagen.


Dus twijfel niet langer en meld je aan voor een gratis vrijblijvende proefles bij Rijschool Rijzo in Amersfoort.    

 Login Login | Disclaimer